uniquement en roumain
/
in rumanian only  

al XV-lea Congres de Genealogie şi Heraldică
Iaşi, 13 - 15 mai 2010


   - Strămoşii noştri - Istoria noastră
   - Programul Congresului (Broşura .pdf)

  Cel de-al XV-lea Congres National de Genealogie si Heraldica va avea loc la Iasi, īn perioada 13-15 mai 2010. El va marca īmplinirea a patru decenii de prezenta europeana a genealogiei si heraldicii romānesti si a 15 ani de la lansarea initiativei de īntemeiere a Institutului Romān de Genealogie si Heraldica "Sever Zotta" si se va desfasura sub deviza
                                             STRAMOSII NOSTRI - ISTORIA NOASTRA
  Institutul Romān de Genealogie si Heraldica "Sever Zotta" a preluat toate misiunile organizatorice, urmānd sa asigure si coordonarea stiintifica, īmpreuna cu Filiala Iasi a CNHGS. Comitetul de Organizare astfel constituit īsi exprima speranta ca tematica acestui Congres va fi de natura sa intereseze pe cāt mai multi membri ai societatii noastre, īndemnānd, totodata, spre racordarea la cea mai importanta dintre directiile stiintei genealogice mondiale: cunoasterea propriilor stramosi.

  Organizarea si desfasurarea acestui Congres vor urma prevederile REGULAMENTULUI CONGRESELOR, adoptat de Comitetul Director al Institutului "Sever Zotta" la 13 iunie 2006 si aprobat de Consiliul Stiintific la 11 mai 2007; acest regulament a fost publicat īn Buletinul Institutului Romān de Genealogie si Heraldica "Sever Zotta", 4-6/2006, difuzat īn toamna anului 2007.

  Sedintele se vor desfasura atāt īn plen, cāt si īn sectii. Vor fi sedinte plenare cea de deschidere - cu un simpozion īnchinat familiei MICLESCU - si cea de īnchidere. Īn sectii, va avea loc al VI-lea Colocviu de heraldica teritoriala romāneasca si al doilea Colocviu cu tema Genealogia - aplicatii si metode moderne (discutii libere sau expuneri propuse de participanti). Aceasta organizare lasa loc pentru circa 40 de comunicari, tot īn sectii paralele, cu subiecte subsumate nu numai tematicii generale, dar si privind: teoria si practica cercetarilor genealogice si heraldice; contributii documentare; izvoare; metode; probleme controversate. Participantii sunt staruitor invitati sa tina seama de tematica enuntata mai sus si de aceasta organizare. O sectie speciala de heraldica, īn afara Colocviului de heraldica teritoriala, se va alcatui numai daca vor exista cel putin cinci comunicari din domeniile aferente (heraldica, sigilografie, vexilologie, insigniologie)

  Lucrarile se vor desfasura la  MUZEUL UNIRII  din Iaşi - Str. Lăpuşneanu nr.14

Iaşi 9 ianuarie 2010


Documentele Congresului sunt proprietatea Institutuli Roman de Genealogie si Heraldica "Sever Zotta".
Adresa Institutului:            INSTITUTUL "SEVER ZOTTA" - Oficiul l - C.P. 32 -  700750 IASI -  ROMANIA

Copyright © Mona & Florian Budu-Ghyka - 2010